В Україні презентували пілотний проєкт електронного архіву

В Україні презентували пілотний проєкт електронного архіву

9 серпня в Україні запустили пілотний проєкт майбутньої системи "е-Архів". Усі документи державних органів влади зберігатимуться в електронних форматі.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації

Проєкт "е-Архів" дасть змогу в кілька кліків знайти всі необхідні відомості і не зберігати купу паперів офлайн. 

Ми створили усі умови, щоб архівні документи накопичувались, обліковувались та зберігались в електронному вигляді. До того ж, весь цей процес відбуватиметься автоматизовано, — повідомив під час презентації пілотного проєкту заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Заступник міністра зазначив, що щорічно передає до державного архіву близько 1200 справ паперових документів, що дорівнює 240 тисяч аркушів формату А4. 

Тестування проєкту проходило в системі "АСКОД". Спершу було сформовано та передано окремі електронні документи Міністерства юстиції на зберігання до архіву Мін’юсту та до Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.

Реалізація пілотного проєкту "е-Архів" дасть змогу здійснювати роботу з архівування електронних документів в органах влади та створить належні умови для постійного зберігання і використання електронних документів Національного архівного фонду (так званих "born digital documents") та державних інформаційних електронних ресурсів. Після подальшого масштабування в Україні запрацюють справжні електронні архіви! Відкриваємо еру електронного архівування в Україні разом, – зазначив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов.

Проєкт "е-Архів" реалізовано Міністерством юстиції України разом із Державною архівною службою, Міністерством цифрової трансформації України, проєктом ЄС Pravo-Justice та іншими партнерами.

Нагадаємо, В Україні сповільнилася інфляція - Держстат.

Соломія Наумко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українці в Польщі можуть отримати офіційну цифрову посвідку на проживання Українці в Польщі можуть отримати офіційну цифрову посвідку на проживання
Отримати цифрову посвідку на проживання Diia.pl можна у застосунку mObywatel. 
До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету
В Україні запустили платформу де збирається уся інформацію про програму підключення до оптичного інтернету, на яку цьогоріч планують витратити 500 мільйонів гривень.
В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів В Україні відтермінували запуск 5G: у бюджеті не вистачає коштів
Причиною відтермінування стала відсутність державного фінансування необхідних для запуску 5G наукових досліджень.
Loading...
Load next