На Сумщині колишнього заступника голови територіальної громади судитимуть за держзраду

На Сумщині колишнього заступника голови територіальної громади судитимуть за держзраду

Перед судом постане колишній заступник голови однієї з територіальних громад Сумської області - його обвинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови однієї з територіальних громад, - йдеться в дописі.

Зазначається, що спецслужби Російської Федерації завербували фігуранта ще до початку повномасштабного вторгнення.

У перші дні війни він, імітуючи своє викрадення окупантами, виїхав до Росії для зустрічі з "куратором" із ФСБ. Отримавши завдання щодо ведення розвідувально-підривної діяльності, чоловік повернувся в Україну та запевнив односельців у своїй проукраїнській позиції. Свою відсутність він пояснив перебуванням у полоні росіян, - повідомили в прокуратурі.

Далі на виконання завдання ворога експосадовець збирав інформацію про місця базування, переміщення та озброєння українських захисників у прикордонні Сумщини.

Після звільнення з посади в травні 2022 року чоловік влаштувався в місцеву агрофірму, - додали у відомстві

Нагадаємо, Повітряні сили: Не можемо розголошувати точну дату, коли з’являться F-16

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео) Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео)
Контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою та "зливав" їм інформацію про деталі функціонування органів держаної влади України.
Псевдополітологу Глібу Ляшенку оголосили підозру в державній зраді (відео) Псевдополітологу Глібу Ляшенку оголосили підозру в державній зраді (відео)
Він неодноразово поширював у соцмережах антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України.
Load next