У Польщі мають намір закрити агроринок для України на 20 років

У Польщі мають намір закрити агроринок для України на 20 років

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, який пройшов до Сейму у списку "Громадянської коаліції" прем'єра Дональда Туска, заявив, що потрібно закрити агроринок для України на 20 років після її вступу до ЄС.

Про це повідомляє RMF FM.

Урядовець сказав, що в українському сільському господарстві домінують 95 фермерських господарств, які є холдингами, в чиїх руках перебуває половина сільськогосподарських земель в Україні.

Він наголосив, що Польща має захистити свої інтереси в цьому контексті й навів у приклад Німеччину, яка заморозила на 8 років ринок праці для поляків, коли Польща вступила до ЄС.

Сьогодні ми маємо говорити про те, що агропродовольча продукція з України – сира й перероблена – не повинна потрапляти до Польщі, наприклад, протягом 20 років після вступу України до ЄС, – підкреслив Колодзейчак.

Нагадаємо, Угорщина вимагає від Болгарії скасувати податок на транзит російського газу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС “Ми не клуб для обраних”: президент Польщі Дуда підтримав вступ України до ЄС
Дуда підкреслив що сьогодні "залізна завіса" зроблена не з заліза, а з митних бар'єрів, візових обмежень і відсутності перспектив членства.
Loading...
Load next