ЄС створює групи швидкого реагування на гібридні загрози

ЄС створює групи швидкого реагування на гібридні загрози

Європейський Союз створює спеціальні оперативні групи швидкого реагування, головним завданням яких буде упередження шкідливих гібридних дій та координація зусиль з усунення їх можливих наслідків.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

Рада ЄС сьогодні погодила керівні рамки для практичного утворення Груп швидкого реагування ЄС на гібридні загрози. Це відкриє можливість застосовувати такі групи за запитом, для підготовки та протидії гібридним загрозам та кампаніям, ‒ йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такі Групи швидкого реагування ЄС розглядаються як ключовий інструмент підтримки країн-членів ЄС та країн-партнерів у протидії гібридним загрозам. Як передбачено у Стратегічному компасі ЄС, ці групи надаватимуть кваліфіковану та цілеспрямовану короткострокову допомогу для країн-членів, в інтересах місій та операцій ЄС в рамках Спільної політики з безпеки й оборони, а також країнам-партнерам Євросоюзу в упередженні та боротьбі проти гібридних загроз.

З огляду на загострення ситуації з безпеки, збільшення (кампаній) дезінформації, кібернетичних атак, атак проти критичної інфраструктури, в умовах використання міграції (в якості зброї), втручання у процеси виборів з боку недружніх акторів, Групи швидкого реагування ЄС на гібридні загрози будуть частиною нової спроможності ЄС у протидії новим та майбутнім загрозам, ‒ йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Українські розробники представили IT-спільноті бойову систему DELTA

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Load next