"У нас 18-річні солдатики приїжджали з росії і просто катували малюків": Зеленський розкритикував Угорщину за її незгоду на нафтове ембарго

"У нас 18-річні солдатики приїжджали з росії і просто катували малюків": Зеленський розкритикував Угорщину за її незгоду на нафтове ембарго

Президент Володимир Зеленський розкритикував Угорщину, яка відмовляється підтримати нафтове ембарго проти Росії, знаючи, що гроші за енергоносії фінансують війну Кремля проти України.

Про це Зеленський сказав під час Українського сніданку в Давосі.

Ми дійшли до шостого пакету (санкцій). У ньому ембарго на нафту. Всі кажуть: за цей час Росія заробить $200 млрд. За такі суми вони можуть купувати будь-яку зброю. Чи введено шостий пакет? Ні. Чому? Угорщині щось не підходить. Щось з нафтою не те. Якось не так вони бачать світ, - сказав Зеленський.

За його словами, Будапешт аргументує свою позицію тим, що для відмови від російської нафти йому необхідні значні кошти.

Їм кажуть: там в Україні люди вмирають, діти гинуть, їх вбивають. Як в Техасі 18-річний вбивця... так і у нас 18-річні солдатики приїжджали з Росії і просто катували малюків. Їм про це розповідали, а вони кажуть: все зрозуміло.- Так а що з нафтою? - Де нам взяти гроші?- сказав Зеленський.

Також Володимир Зеленський розкритикував країни Заходу за відсутність єдиної позиції щодо підтримки членства України в ЄС, розширення НАТО і запровадження санкцій проти Росії.

За його словами, коли мова йде про єдність для протистояння агресії Росії, то вона повинна бути не на словах і у всьому.

Зараз питання Європейського Союзу. Скажіть мені, будь ласка: є єдність на європейському континенті щодо України, щодо майбутнього України? Чи є ця єдність? Я не бачу поки що. Але чи це справедливо? Я думаю, що ні, - сказав президент, маючи на увазі дискусії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС і швидкого членства.

Подивіться далі на Фінляндію, на Швецію. Вони вирішили іти в НАТО. Росія штовхає Україну в НАТО, а потім війною в Україні штовхнула Фінляндію і Швецію в НАТО… Чи є зараз єдність щодо вступу Фінляндії і Швеції в НАТО? Ні, немає. Так що, є міцний і об’єднаний Захід? Ні, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Столтенберг закликав НАТО до "перезавантаження". Стартовою точкою пропонується Крим.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС готовий направити в Україну слідчих для документування воєнних злочинів РФ ЄС готовий направити в Україну слідчих для документування воєнних злочинів РФ
Ці зусилля має підтримати Агенція Європейського Союзу зі співпраці правоохоронних органів (Європол) та Агенція Євросоюзу зі співробітництва у галузі кримінального правосуддя (Євроюст).
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Loading...
Load next