У Вовчанську зникли двоє волонтерів

У Вовчанську зникли двоє волонтерів

У Вовчанську Чугуївської громади Харківської області зникли двоє волонтерів. За даними свідків, в них стріляли російські військові.

Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Цими ж днями, поки точилися бої за місто, двоє волонтерів на власній машині поїхали до Вовчанська, щоби евакуювати звідти місцеву родину. Але до адреси вони так і не доїхали - зникли. Ми вже розслідуємо цю справу, та на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові. Один з них, ймовірно, поранений, другий - не вижив, - йдеться в дописі.

Болвінов додав, що свідок у цій справі також став жертвою російських воєнних злочинців.

19-річний парубок приїхав до Вовчанська на допомогу бабусі, хотів вивезти рідних. Поки збирали речі, до будинку увірвалися озброєні російські військові, хлопця роздягли та кинули до підвалу. Він намагався тікати - тоді по ньому відкрили вогонь. Дивом вцілів, росіяни погрожували його вбити та знову зачинили. Звільнитися він зміг лише вночі, після того, як військові пішли з будинку, - заявив начальник слідчого управління.

Він додав, що хлопець і його бабуся вже в безпеці, їх евакуювали. Також він розповів, що пенсіонер у Вовчанську під час обстрілів та ворожих атак зачинився вдома, до нього постукали російські військові, та не чекаючи, поки відкриє - почали розстрілювати двері, відстрелили чоловікові палець.

Щільні обстріли, атаки КАБами по звичайних будинках та справжні звірства там, куди встигли дійти, - “руській мір” активно зазіхає на Вовчанськ. Їхні жертви - цивільні люди, які просто хочуть жити вдома, - наголосив він.

За його словами, поліція працює - слідчі, криміналісти та всі поліцейські евакуюють людей і розслідують воєнні злочини армії-терористки.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Майже на всіх ділянках фронту тривають бої

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next