Тисячі прихильників прем’єра Іспанії просять його не йти у відставку

Тисячі прихильників прем’єра Іспанії просять його не йти у відставку

Тисячі прихильників Соціалістичної партії приїхали з усієї Іспанії на мітинг у Мадриді в суботу, щоб закликати прем’єр-міністра Педро Санчеса залишитися на посаді.

Про це повідомило агентство Reuters.

Акція біля партійного штабу соціалістів відбувається після того, як Санчес приголомшив країну цього тижня, заявивши, що може піти з поста прем’єр-міністра після корупційних звинувачень на адресу його дружини.

Прихильники в ейфорії скупчилися на вулицях і грали популярні поп-пісні, закликаючи Санчеса залишитися. Багато хто розмахував прапорами та ніс транспаранти з такими гаслами, як "Педро, не здавайся" і "Ти потрібен Іспанії".

За даними уряду Іспанії, до мітингу приєдналися близько 12 500 прихильників прем’єр-міністра. Міністерка фінансів Марія Хесус Монтеро також взяла участь у мітингу.

У середу Санчес заявив, що відійде від справ "на кілька днів", щоб вирішити, чи хоче він продовжувати керувати урядом після того, як суд розпочав розслідування ймовірної корупції в приватних справах його дружини. 

Санчес заперечує звинувачення на адресу своєї дружини Бегоньї Гомес. Він каже, що це є частиною тривалої кампанії наклепу на нього та його родину з боку політичних опонентів.

Він оголосить рішення щодо свого майбутнього в понеділок.

Опозиційні партії засудили крок Санчеса стосовно його "паузи". 

Я прошу всіх громадян не обманювати себе. В Іспанії немає проблем, той, хто має судові проблеми, – це Санчес, його уряд, його партія та його оточення. Нехай вони вирішують це, – сказав Альберто Нуньєс Фейхоо, лідер опозиційної консервативної Народної партії на зустрічі в Таррагоні в Каталонії.

Нагадаємо, Наївно думати, що, якщо в Україні рф переможе, то її танки зупиняться на нашому кордоні ‒ МЗС Чехії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next