Румунія передала Україні одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Румунія передала Україні одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Румунські правоохоронці передали Державному бюро розслідувань одного з організаторів відомого міжнародного наркосиндикату, який відповідав за діяльність в Україні та країнах ЄС.

Про це повідомляє ДБР.

За рішенням судів Румунії на міжнародному пункті пропуску «Порубне-Сірет» сьогодні представника злочинної організації передали представникам Державного бюро розслідувань. Найближчим часом його мають доправити в суд для обрання запобіжного заходу, - йдеться у повідомленні.   

Як зазначається, у межах розслідування кримінального провадження було встановлено, що один з керівників злочинної організації переховується в Румунії. У листопаді 2023 року працівники бюро повідомили йому про підозру у створенні злочинної організації і торгівлі наркотиками, а у грудні 2023 року оголосили його у міжнародний розшук.

Після встановлення його місця перебування у лютому 2024 року ДБР звернулося із клопотанням до правоохоронних органів Румунії, які затримали підозрюваного. Наразі це вже восьмий учасник цієї злочинної організації, якого затримали слідчі ДБР.

У бюро інформують, що діяльність організації, яка діяла за участі правоохоронців, була спрямована на незаконне виробництво, перевезення, зберігання з метою збуту, незаконний збут психотропних речовин – PVP, 4-ММС (4-метилметкатинон) та амфетаміну в особливо великих розмірах та їх контрабанду з України до країн Європейського Союзу, а також до РФ.

У ході розслідування вилучено понад 300 кілограмів заборонених речовин на понад ₴200 мільйонів.

Нагадаємо, У Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео) Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео)
Учора, 18 травня о 22:00 у Роттердамі розпочався перший півфінал Пісенного конкурсу Євробачення-2021 – український гурт Go_A виступили під номером 15. Загалом у першому півфіналі виступило 16 країн-учасниць.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Load next