Росіяни готуються до масованих атак по Україні - Повітряні сили

Росіяни готуються до масованих атак по Україні - Повітряні сили

Після певного затишшя ворог активізував використання «Шахедів» і готується до масованих атак по Україні.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Ворог планує та готується до проведення наступних атак. Ми не можемо напевне знати їхній стратегічних задум, однак найімовірніше противник аналізує удари, які він наніс по нашій енергетиці, і вважає, що певні його цілі досягнуті. Проте, аби постійно проводити атаки, йому необхідно накопичувати свої ракети. Тому ми зараз спостерігаємо певне затишшя, – заявив Євлаш.

Він зазначив, що перед тим спостерігалося невикористання безпілотників типу Shahed, а зараз вони знову активізувалися. Наразі тактика росіян полягає в тому, що вони з різною періодичністю можуть запускати свої безпілотники.

На третій рік повномасштабної війни їм не вдається придумати нічого нового. Ці всі безпілотники програмуються росіянами, які напередодні вивчають та аналізують досвід, який вони здобули під час попередніх урядів. Потім вони намагаються екстраполювати його під час наступних атак на нашу енергетичну інфраструктуру. Зокрема, намагаються атакувати вночі, але через те, що зараз збільшується доба, то часу на застосування таких безпілотників все менше і менше – додав речник Повітряних сил.

Євлаш додав, що противник менше почав використовувати ракети різних типів, але наразі серйозною проблемою є використання КАБів.

Нагадаємо, У Криму дроном Magura V5 знищений російський швидкісний катер - ГУР (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Бойовики РФ на Донбасі обстріляли Водяне (фото) Бойовики РФ на Донбасі обстріляли Водяне (фото)
З початку цієї доби, 26 квітня, було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Load next