У Фінляндії закриють музей Леніна

У Фінляндії закриють музей Леніна

У фінському місті Тампере закривається Музей Леніна, відповідне рішення прийняло керівництво самого музею.

Про це повідомляє Yle.

Цей музей, заснований товариством "Фінляндія-СРСР", пропрацював у Тампере 78 років. У ньому встигли побувати всі ключові радянські лідери. Після розпаду СРСР музей Леніна перетворився на культовий об’єкт, викликаючи ностальгію у відвідувачів, будучи деякий час єдиним музеєм Леніна у світі, пише видання.

У 2016 році музей повністю оновили, зберігши назву, хоча експозиція змінила фокус і зосередилася на критичних моментах історії Радянського Союзу.

Історія не закінчилася після розпаду СРСР, і ми не хочемо залишатися заручниками минулого. Жорстокість авторитаризму повернулася в Росію, але навряд чи це пов'язано з померлим понад сто років тому Леніним. Колишня назва більше не відповідає змісту нашої експозиції, вводить відвідувачів в оману і викликає непорозуміння, - сказав директор музею Калле Калліо.

Після 3 листопада експозицію в музеї Леніна демонтують. У лютому 2025 року на його місці відкриється новий музей східних відносин Nootti. Згідно з пресрелізом, Nootti буде краще відповідати потребам відвідувачів музею, він стане сучасним музеєм політичної історії, присвячений відносинам фінів і росіян, Радянському Союзу і сучасності. Музей розглядатиме спільну історію країн з часів революції в Росії і здобуття Фінляндією незалежності аж до епохи НАТО.

Нагадаємо, Європарламент на рік продовжив період пільгової торгівлі з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Load next