Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні

Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.

Українських заробітчан вакцинуватимуть препаратом Johnson & Johnson, який вимагає лише введення однієї дози вакциниповідомляє видання Wirtualna Polska.

Відомо, що вакцинація має рекомендований характер, однак сама процедура щеплення є добровільною. Якщо людина має протипокази до пропонованої вакцини, її не мають права змушувати робити щеплення на кордоні.

"Ми вже щодня виловлюємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу в Польщу, теж повинні бути вакциновані, що посилить наш захист", - заявив професор Станіслав Мазур, керівник медичного центру Medyk в Жешуві.

Зокрема українці отримуватимуть щеплення вакциною Johnson & Johnson, яку обрали з певних причин - для щеплення нею необхідно вводити лише одну дозу, тоді як для щеплення іншими вакцинами обов’язковим є введення другої дози. Зважаючи на це, вакцинація українських заробітчан на кордоні дозволить польським медикам уникнути можливих ускладнень при організації введення другої дози.

"Ми отримали багато сигналів від роботодавців про те, що вони хочуть таких щеплень. Компанії, які наймають іноземців на будівництво, на сезонні роботи, побоюються спалаху коронавірусу, який згодом заблокує роботу. Ми чекаємо замовлених доз і відразу після цього розпочнемо щеплення", - сказав Мазур.

Польські центри вакцинації поблизу кордону з Україною

Наразі не відомо коли саме почнеться вакцинація українців, які їдуть на заробітки у Польщу. Проте Мазур наголосив, що вакцинувати заробітчан розпочнуть одразу після того, як Medyk отримає необхідну кількість замовленої вакцини.

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
Перше місто в Україні: у Чернігові всіх охочих почали щепити вакциною Pfizer Перше місто в Україні: у Чернігові всіх охочих почали щепити вакциною Pfizer
У перший день щеплення вакциною Pfizer зробили понад 1,1 тисячі мешканців Чернігова. Лише 194 людини прийшли вакцинуватися препаратом CoronaVac.
Loading...
Load next