Латвія висилає російського дипломата

Латвія висилає російського дипломата

У Міністерство закордонних справ Латвії викликали тимчасового повіреного у справах РФ Олега Зикова, якому висловили протест через протест через дії посольства РФ, і заявили про оголошення «персоною нон грата» одного російського дипломата.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM.

Категоричний протест тимчасовому повіреному у справах РФ в Латвії Олегу Зикову був висловлений у зв'язку з тривалою неприйнятною і провокаційною комунікацією, що здійснюється посольством і суперечить букві та духу Віденської конвенції 1961 року про дипломатичні відносини.

Російське посольство, попри неодноразові зауваження МЗС Латвії, продовжувало некоректну публічну комунікацію, спрямовану проти інститутів державної влади Латвії, дискредитацію установ та розпалювання ненависті у латвійському суспільстві.

Враховуючи все перераховане, міністр закордонних справ Латвії Криш'яніс Каріньш прийняв рішення оголосити одного дипломата посольства Росії персоною нон грата. Йому наказано залишити Латвію до закінчення дня 10 квітня цього року.

Як зазначало видання LSM, в одній із останніх публікацій на своїй сторінці в соцмережі Facebook російське посольство стверджувало, ніби поліція Латвії забороняє приносити квіти до посольства у зв'язку з терактом у Красногорську, через що людям довелося організовувати стихійний меморіал на протилежному боці вулиці. Насправді заборона будь-що складати біля будівлі посольств Росії та України діє з березня 2022 року і була введена з метою безпеки.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 49 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next