РФ використовує мобілізацію на ТОТ для поширення впливу - британська розвідка

РФ використовує мобілізацію на ТОТ для поширення впливу - британська розвідка

Російська влада планує мобілізацію на окупованій частині Запорізької області, що є частиною її кампанії з русифікації та змушенні населення прийняти нову владу.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

У відомстві нагадали, що так званий губернатором Запорізької області підписав розпорядження, в якому йдеться про те, що Росія готує необхідну інфраструктуру та заходи для проведення призову на військову службу в окупованих Росією районах Запорізької області. Це буде перший призов на цій тимчасово окупованій Росією території з моменту її незаконної анексії у вересні 2022 року.

Цілком ймовірно, що Росія розглядає цей захід як спосіб задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому персоналі для підтримки своїх військових зусиль. Вплив указу, ймовірно, буде обмеженим з огляду на те, що значна частина населення Запоріжжя виїхала, - зазначають у відомстві.

У Мелітополі, найбільшому окупованому росіянами місті Запорізької області, залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них - етнічні росіяни, яким запропонували роботу в місті.

Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління. Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях України, - додають у відомстві.

Нагадаємо, Міноборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next