Google масово звільняє співробітників: деталі

Google масово звільняє співробітників: деталі

Корпорація Google здійснила розпорядження щодо звільнення принаймні 200 співробітників. Такі кроки здійснюються в рамках стратегічної реорганізації компанії, яка орієнтована на перенесення певних посад до ринків Індії та Мексики.

Під час маркетингового зібрання, у березні, керівник пошукового підрозділу компанії Прабхакар Рагхаван повідомив співробітникам, що Google планує сформувати команди, які були б ближче до кінцевих користувачів на стратегічних ринках, таких як Індія та Бразилія. Адже, як відомо, там робоча сила дешевша, ніж у США, повідомляє cnbc.

Відтак, щонайменше 50 з ліквідованих посад були інженерними в офісах компанії в Саннівейлі, Каліфорнія. Згідно з внутрішніми документами, Google візьме на відповідні місця співробітників у Мексиці та Індії.

Масові звільнення у компанії відбуваються в той час, коли темпи зростання є найшвидшими з початку 2022 року, а показники прибутку значно покращуються. Минулого тижня Alphabet повідомила про зростання доходу в першому кварталі на 15% порівняно з роком раніше та оголосила про свої перші в історії дивіденди. 

Водночас Фінансова директорка Google Рут Порат повідомляла, що фінансовий відділ компанії також зазнає реструктуризації, що спричинить скорочення і перенесення посад до Бенгалуру і Мехіко.

Асім Хусейн, віцепрезидент екосистеми розробників Google, оголосив новини про звільнення своїй команді в електронному листі минулого тижня. Він також виступив та повідомив співробітникам, що це найбільше заплановане скорочення для його команди цього року.

Основні команди включають ключові технічні підрозділи з інформаційних технологій, команду розробників Python, технічну інфраструктуру, основу безпеки, платформи програм, основних розробників і різні інженерні ролі.

Нагадаємо, У Києві 5 днів триватимуть військові навчання: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
$5 млн для українських стартапів: запуск нового фонд підтримки від Google $5 млн для українських стартапів: запуск нового фонд підтримки від Google
Пріоритет буде надаватися компаніям та стартапам, що мають соціальну місію.
Load next