У Білопільській громаді Сумщини оголосили додаткову евакуацію

У Білопільській громаді Сумщини оголосили додаткову евакуацію

Внаслідок інтенсивних обстрілів в Білопіллі Сумської області оголошено про додаткову евакуацію населення.

Про це розповів голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Ця ситуація була оцінена Радою оборони Сумської області і за пропозицією військового командування, враховуючи наслідки інтенсивних обстрілів населених пунктів Білопільскої громади, було рекомендовано здійснити евакуацію населення, - повідомив Артюх.

За його словами, сьогодні прибули перші автобуси в місця, де підготовлені приміщення для евакуйованих. Наразі проводиться відповідна робота з відповідними соціальними службами для того, щоб розмістити людей та надати їм певну допомогу.

Процес плановий, він відбувається буквально в цю хвилину. В минулому році була об’явлена планова евакуація для 5-кілометрової зони, це 115 населених пунктів і ми здійснювали цю роботу постійно. Зараз це 10-кілометрова зона. На сьогодні більше 12,5 тисячі людей Сумщини вже евакуйовані, серед них 2000 дітей, а що стосується Білопілля, то за останній місяць, особливо тиждень, дуже багато було ударів з боку ворога. Вся інфраструктура знищується, - додав голова ОВА.

Він зазначив, що соціальні та аварійно-рятувальні служби знаходяться в безпосередній близькості. Також проведені підготовчі заходи, і під час сьогоднішньої евакуації вже встигло виїхати 28 людей, серед них шестеро дітей.

Нагадаємо, Ситуація з російським вторгненням на Харківщині стабілізувалася - Буданов

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next