В Україні розробили безкоштовну мобільну гру кримськотатарською

В Україні розробили безкоштовну мобільну гру кримськотатарською

В Україні розробили безкоштовну мобільну гру кримськотатарською мовою Lağoda QT.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як зазначається, гра є головоломкою, де кожен рівень - вірш одного з видатних кримськотатарських авторів, у якому треба знайти помилку. Загалом у грі використано понад 150 творів більш ніж 20 авторів. Серед них, зокрема, Ісмаїл Гаспринський, Номан Челебіджіхан і Бекір Чобан-заде. Вірші можна «розблоковувати» за бали.

Гра передбачає такі основні етапи: поміняти місцями слова, які стоять не на своєму місці, прибрати зайві слова, виправити помилку у слові, вставити пропущені літери.

Завдяки приємній музиці та мінімалістичному дизайну медитативна гра допоможе розслабитися й зануритися у світ кримськотатарської поезії, зауважили у Мінреінтеграції.

Розробник головоломки Саша Козлов повідомив, що в основу цієї гри лягла йогоукраїномовна гра "Лагода". Гра доступна для iOS та Android.

Нагадаємо, Мінцифри запускає літню школу зі штучного інтелекту в оборонній сфері

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін схвалив концепцію розвитку кримськотатарської мови Кабмін схвалив концепцію розвитку кримськотатарської мови
Віцепрем'єр Олексій Резніков заявив, що ця концепція – це "фундамент роботи на 10 років вперед".
До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету
В Україні запустили платформу де збирається уся інформацію про програму підключення до оптичного інтернету, на яку цьогоріч планують витратити 500 мільйонів гривень.
В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара
Британські аналітики провели дослідження у 230 країнах світу та оновило рейтинг за рівнем доступності мобільного інтернету, в якому Україна займає 31-е місце.
Load next