Окупанти розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ

Окупанти розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ

Російські окупанти розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ. Для листування вони використовують популярні месенджери. Про це попереджає Служба безпеки України.

Ворог не полишає спроб влаштувати кібератаки в Україні. Й хоча вони, як правило, є невдалими, кожен із нас має уважно ставитись до інформаційної безпеки. Так, цього разу окупанти розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ. Використовують для листування популярні месенджери, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у повідомленнях просять завантажити файл з начебто інструкцією дій на період воєнного часу. Хоча насправді – це вірусна програма.

Основні цілі ворога – у першу чергу держслужбовці, через телефони яких, на думку окупантів, можливо зібрати конфіденційну інформацію. Тому ми закликаємо українців уважно ставитися до будь-яких повідомлень такого типу. Адже жодних подібних розсилок СБУ не здійснює! - наголошується в повідомленні.

В СБУ закликають:

  • не відкривайте та не завантажуйте файли від невідомих осіб;
  • одразу видаляйте таке листування;
  • дотримуйтесь правил безпечної поведінки в інтернеті. Деталі – на сайті СБУ;
  • довіряйте лише офіційним джерелам інформації.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Європа відмовилася співпрацювати з Росією щодо місії ExoMars Європа відмовилася співпрацювати з Росією щодо місії ExoMars
Вони засудили агресію проти України.
Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR
Вже найближчим часом до країн, які діляться з Україною знімками супутників, може долучитися і Японія.
Loading...
Load next