Instagram дозволить підліткам обмежити спілкування з іншими користувачами

Instagram дозволить підліткам обмежити спілкування з іншими користувачами

У рамках боротьби з переслідуваннями на своїй платформі Instagram заявив у четвер, що розширює сферу застосування свого інструменту «Обмеження» спеціально для підлітків, який дозволить їм обмежувати небажану взаємодію з людьми.

Про це повідомляє Tech Crunch.

Увімкнувши цю функцію, підлітки зможуть бачити лише коментарі, повідомлення, відповіді на історії, теги та згадки себе тільки від тих користувачів, які додані в групу «Близькі друзі», а взаємодія з іншими обліковими записами буде прихована. Таким чином, функція дозволяє обмежити взаємодію з певними акаунтами, не блокуючи їх. Instagram приховуватиме всі коментарі від акаунтів з обмеженим доступом, і вони не зможуть позначати або згадувати користувача.

Instagram запустив тестову функцію «Обмеження» у 2021 році після того, як англійські футболісти Букайо Сака, Маркус Рашфорд та Жадон Санчо зазнали переслідувань в Інтернеті після поразки збірної Англії від Італії у фіналі Євро-2020.

Наразі ця функція доступна всім користувачам, хоча вона дозволяє обмежити взаємодію лише з людьми, на яких ви підписані, а також з тими, хто давно підписаний на вас.

Тепер функція розширена для підлітків, в ній доступне налаштування «Близькі друзі» за замовчуванням, й Instagram заявляє, що вона спеціально призначена для захисту людей від цькувань і переслідувань. Облікові записи, які не входять до групи «Близькі друзі» користувача, все одно можуть взаємодіяти з нею, але її активність не відображатиметься в стрічці.

Крім того, підлітки можуть обмежити взаємодію з нещодавніми підписниками - акаунтами, які почали стежити за ними протягом останнього тижня, або акаунтами, за якими вони не стежать.

Нагадаємо, Франція планує направити в Україну кілька сотень військових інструкторів – Reuters

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next