Нідерланди виділяють понад €200 млн на ППО та снаряди для України

Нідерланди виділяють понад €200 млн на ППО та снаряди для України

Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на доставку Україні засобів протиповітряної оборони й артилерійських снарядів.

Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен на засіданні Ради Україна-НАТО.

Засоби ППО та артилерійські боєприпаси вкрай потрібні Україні. Ситуація загрожує стати критичною. Засоби, які зараз надають Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті і якнайшвидше надійдуть до України. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну, – наголосила вона.

150 мільйонів євро з пакета підуть на підтримку ініціативи Німеччини з пошуку засобів ППО для України. Ще 60 мільйонів євро – на закупівлю засобів ППО ближнього радіусу дії, які можуть бути використані, зокрема, для протидії дронам.

Міноборони Нідерландів також заявило, що підтримує ініціативу Естонії щодо швидкої доставки артилерійських боєприпасів в Україну з наявних запасів, а раніше – надало 250 мільйонів євро чеській ініціативі із закупівлі снарядів.

Нагадаємо, Знищення Ту-22М3 є переломним моментом - Повітряні сили

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Повітряні сили України посили систему ППО на північному напрямку (фото) Повітряні сили України посили систему ППО на північному напрямку (фото)
Підрозділи радіотехнічних та зенітних ракетних військ суттєво посилили систему радіолокаційної розвідки та зенітного ракетного прикриття у Чернігівській області.
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Load next