Ветеранські е-посвідчення запрацюють у «Дії» через два місяці

Ветеранські е-посвідчення запрацюють у «Дії» через два місяці

У Мінветеранів анонсували, що запуск електронних посвідчень для ветеранів у «Дії» відбудеться через два місяці.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства за 30 квітня.

Такі е-посвідчення підтверджуватимуть статус ветерана чи ветеранки, людини з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці. Система вже тестується і буде реалізована за два місяці, кажуть у міністерстві.

Також відомство почало розробляти е-інструменти для отримання статусів та е-витягу з Єдиного державного реєстру ветеранів війни, які мають запустити через 6 місяців.

Крім того, Мінветеранів розробляє онлайн-платформу всіх пільг та послуг у розрізі територіальних громад. Пілотну е-карту послуг та можливостей уже запустили в Івано-Франківській та Тернопільській областях. За 2 місяці е-система працюватиме по всіх регіонах України.

А ще запущена розробка е-карти вакансій для ветеранів та ветеранок: вона запрацює через 4 місяці.

Нагадаємо, Під час нападу з мечем у Лондоні загинув 13-річний хлопчик

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські ветерани зможуть скористатися необхідними їм сервісами у "Дії" Українські ветерани зможуть скористатися необхідними їм сервісами у "Дії"
Українські ветерани з наступного року зможуть скористатися необхідними їм основними сервісами у "Дії". Сервісами матимуть змогу користуватися також і члени родин загиблих.
"Дія" не працюватиме в Україні добу: проводиться оновлення адресних довідників "Дія" не працюватиме в Україні добу: проводиться оновлення адресних довідників
Мета оновлень – безпомилкове відображення належності населених пунктів до громад. В Дії запевнили, що працюють в турборежимі, щоб послуги відновилися якомога швидше.
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
Load next