Кабмін вніс зміни у правила оренди держмайна на час воєнного стану

Кабмін вніс зміни у правила оренди держмайна на час воєнного стану

7 травня Уряд вніс зміни до своєї постанови від 27 травня 2022 року «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану».

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Так, Кабмін вирішив:

  • звільнити від орендної плати фізичних осіб та ФОП, призваних на військову службу;
  • припинити нарахування орендної плати орендарям державного та комунального майна, розташованого на територіях, де тривають активні бойові дії, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або на тимчасово окупованих територіях;
  • дозволити комунальним підприємствам, які повністю або частково фінансуються за рахунок місцевого бюджету, оренду державного майна без проведення аукціону для цілей облаштування гуртожитків для ВПО за ціною 1 гривня за 1 квадратний метр площі.

У відомстві стверджують, що відповідні зміни були розроблені Фондом державного майна України у співпраці з Мінреінтеграції та іншими відомствами.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 64 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео) Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео)
Володимиру Прохничу, ветерану АТО, який з гранатою прийшов до будівлі Кабінету Міністрів, повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення.
Load next