Україна не бойкотуватиме Олімпіаду-2024

Україна не бойкотуватиме Олімпіаду-2024

Очільник Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт оголосили, що Україна виступить на Олімпійський іграх у Парижі.

Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту. 

Відповідну заяву Бідний та Гутцайт зробили під час зустрічі з представниками українських та іноземних медіа. 

Ці Ігри мають особливе значення для України, адже це можливість показати світові нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: The Will to Win. Цього разу для України Олімпіада — це в першу чергу великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Cам факт, що у Парижі виступають під українським прапором є великим проявом сили волі, ‒ йдеться у спільній заяві Бідного та Гутцайта. 

Вони нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення Росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу. Російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, серед яких 15 баз олімпійської підготовки.

Наші спортсмени — це герої, які тренуються в умовах окупації, під обстрілами, часто втрачаючи близьких. Їхня мужність і воля до перемоги заслуговують на найбільшу повагу і підтримку. Участь України в Олімпійських іграх — це перемога нашого духу, волі і віри в майбутнє, ‒ додали Бідний та Гутцайт. 

Нагадаємо, Олександр Усик став найкращим боксером світу за версією The Ring

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Олімпійські зустрічі 2020: лучниця Марченко поділилася враженнями від виступу у Токіо (відео) Олімпійські зустрічі 2020: лучниця Марченко поділилася враженнями від виступу у Токіо (відео)
Чемпіонка Європи зі стрільби з лука Вероніка Марченко поділилася своїм одкровенням про відразу до спорту. Проаналізувала попередню Олімпіаду-2016 та цьогорічні Ігри. Розповіла у яких умовах проживали українські спортсмени під час змагань у Токіо. Також згадала про те, чи планує брати участь у наступній Олімпіаді в Парижі.
Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео) Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео)
Українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу та чемпіонка Європи Оксана Лівач поділилася своїми враженнями від першої для неї Олімпіади у Токіо. Розповіла у чому відмінність між такими стартами та виступами на Чемпіонатах світу та Європи. Також згадала про наступні Ігри у Парижі.
"Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото) "Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото)
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію.
Load next