"Відчуваю гордість і хвилювання водночас": визначились прапороносці України на церемонії відкриття Олімпіади-2022

"Відчуваю гордість і хвилювання водночас": визначились прапороносці України на церемонії відкриття Олімпіади-2022
Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.

Вже 4 лютого відбудеться церемонія відкриття зимової Олімпіади-2022. Прапороносцями України стали представник фристайлу Олександр Абраменко та фігуристка Олександра Назарова. Про це повідомляє НОК України.

Зазначається, що обов'язковою частиною офіційного відкриття Олімпійських ігор є парад країн-учасниць. У Пекіні, як було влітку у Токіо, дотримались правила гендерної рівності.

Через це прапори країн будуть виносити чоловік та жінка. Український синьо-жовтий прапор на арені "Пташине гніздо" винесуть олімпійський чемпіон-2018 з фристайлу Олександр Абраменко та срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.

Перш за все, це велика честь для мене нести прапор своєї країни, за яку виступаєш, яку прославляєш на кожних стартах. Я про це давно мріяв і радий, що мені доручили таку відповідальну місію. Відчуваю гордість і хвилювання водночас, — прокоментував Олександр Абраменко.

Ще на зимових Іграх в Пхьончхані-2018 я дуже прагнула стати прапороносцем, але розуміла, що для мене це дебютні змагання такого рівня. І тому зараз я дуже щаслива розділити такий урочистий момент зі своїм колегою по команді і всією Україною, — відзначає Олександра Назарова.

Нагадаємо, раніше Зеленський привітав спортсменів із початком Олімпіади.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо в Україні не з'явиться база для фристайлістів, то я вже не знаю що робити, — Абраменко Якщо в Україні не з'явиться база для фристайлістів, то я вже не знаю що робити, — Абраменко
На Іграх-2022 Олександр здобув "срібло". Це єдина нагорода для України.
Посів 5 місце: Абраменко пробився у фінал лижної акробатики на Олімпіаді в Пекіні Посів 5 місце: Абраменко пробився у фінал лижної акробатики на Олімпіаді в Пекіні
У ній виступатимуть українці Дмитро Котовський та Олександр Окіпнюк.
Олімпіада-2022: Усі результати українців у 1-й день Ігор у Пекіні Олімпіада-2022: Усі результати українців у 1-й день Ігор у Пекіні
У перший день Олімпійських ігор у Пекіні українці виступили у стрибках з трампліна та лижних перегонах.
Loading...
Load next