Уряд Швеції планує полегшити життя українським біженцям

Уряд Швеції планує полегшити життя українським біженцям

Уряд Швеції подав пропозицію з метою полегшити життя українським біженцям. Вони зможуть швидше зареєструватися та отримати номери соціального страхування.

Про це повідомляє Sveriges radio.

Як заявила міністр міграції Марія Малмер Стенергард, українці отримують повний доступ до медичного обслуговування, зокрема доступ до стоматологічної допомоги. Крім того, вони матимуть можливість наглядати за дітьми та перебувати у відпустці для догляду за дитиною.

Використовуючи свій номер соціального страхування, вони також можуть отримати банківський ідентифікатор, який полегшує контакти з владою та, наприклад, з дитячою школою, - додала вона.

Це стосується українців, які мають посвідку на проживання у Швеції за правилами ЄС. Сьогодні вони мають прожити у Швеції три роки, перш ніж їх можна буде вписати у регістр населення та отримати номер соціального страхування. Але уряд планує змінити цю умову, щоб українці могли зареєструватися за рік. Уряд хоче, щоб нові правила набули чинності 1 листопада.

Українці, які зареєструються, також можуть брати участь у програмі агентства з працевлаштування, яка є підтримкою та заходами щодо вивчення шведської мови та пошуку роботи. Тоді вони отримають більше грошей.

Наразі українці можуть отримувати від Шведської міграційної агенції добову допомогу, яка становить 71 шведську крону на день (7 євро), а за участю програмі отримуватимуть 308 шведських крон (30 євро). Але українці не матимуть права на усі пільги. Наприклад, вони не можуть отримувати допомогу на дитину чи житлову допомогу.

Нагадаємо, Прем’єри країн Балтії обговорили із Шольцом підтримку України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Load next