В Україні планують запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

В Україні планують запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планує уже до кінця 2024 року запустити роботу реєстру порушень міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ Михайло Латинський під час 9-го засідання Діалогу з прав людини між Україною та ЄС, повідомляє пресслужба міністерства. 

Повідомляється, що зараз Мінреінтеграції працює над запуском реєстру порушень міжнародного гуманітарного права.

Метою створення такого реєстру є формування електронної бази даних про порушення норм міжнародного гуманітарного права внаслідок збройної агресії проти України для притягнення до відповідальності винних осіб. Початок функціонування системи планується вже цьогоріч, - сказав Латинський.

Крім того, він поінформував присутніх, що Мінреінтеграції у тісній співпраці з громадським сектором розробило проєкт Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України. Метою цієї стратегії є подолання наслідків тимчасової окупації деяких територій України.

Міністерство також напрацьовує ще дві нові стратегії: з питань забезпечення житлом ВПО та сприяння зайнятості ВПО до 2027 року.

Нагадаємо, Наївно думати, що, якщо в Україні рф переможе, то її танки зупиняться на нашому кордоні ‒ МЗС Чехії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
18+ маркетинг: на Тернопільщині чоловік продавав порнографічні карти
Його оштрафували на 1307 грн. Також зловмисник продавав календарі із «порнографічним вмістом» за 50 грн.
Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий
Чоловік підірвався на вибухівці. Від отриманих травм він загинув.
Load next