Британія відправила в Україну найбільшу колону пожежно-рятувальної техніки

Британія відправила в Україну найбільшу колону пожежно-рятувальної техніки

Із Великої Британії вирушила найбільша з початку повномасштабного вторгнення РФ колона пожежно-рятувальної техніки, щоб доставити екстрену протипожежну допомогу в Україну.

Про це повідомляє The Telegraph.

33 автомобілі, в тому числі 20 пожежних машин — найбільша колона такого роду на сьогоднішній день — вирушили з Кента у вівторок вранці, везучи понад 2800 одиниць обладнання, таких як драбини, човни та дихальні апарати, до країни, що потерпає від війни, — йдеться у публікації.

Участь у колоні, яку фінансує Міністерство внутрішніх справ Великої Британії, беруть понад 100 волонтерів з 15 пожежних служб, які пожертвували обладнання, а також організація Fire Aid.

У колонці для The Telegraph молодший міністр з питань злочинності, поліції та пожежної служби Великої Британії Кріс Філп зазначив, що обладнання є життєво необхідним для «героїчних пожежників» України, 91 з яких віддав своє життя під час війни, допомагаючи рятувати жертв війни Володимира Путіна.

Путін навмисно атакує цивільне населення та цивільні будівлі в Україні, що призводить до безпрецедентних навантажень на пожежно-рятувальні служби, які реагують на ці атаки. Той факт, що українські пожежно-рятувальні служби змогли відреагувати на таку кількість інцидентів, зазнавши при цьому значних втрат особового складу і техніки, просто вражає, — наголосив він.

Зазначається, що з початку війни було знищено 396 пожежних станцій та майже 1 700 пожежних автомобілів. Майже 350 пожежників були поранені, а п'ятеро перебувають у російському полоні.

Україна має перемогти у цій війні, і ми ніколи не повинні вагатися у нашій підтримці. Якими б великими чи малими не були наші дії, ми зробимо все можливе, щоб допомогти Україні досягти перемоги - як і всі цивілізовані країни, - зазначив Філп.

Як пише видання, з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році в Україну були відправлені шість попередніх автомобільних конвоїв і одна залізнична партія допомоги.

Нагадаємо, Європарламент на рік продовжив період пільгової торгівлі з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next