Президент Естонії підписав закон, який дозволить використовувати заморожені активи РФ для допомоги Україні

Президент Естонії підписав закон, який дозволить використовувати заморожені активи РФ для допомоги Україні

Президент Естонії Алар Каріс підписав ухвалений парламентом закон, що дозволяє використовувати заморожені російські активи для компенсації збитків, які РФ завдає Україні внаслідок війни.

Про це повідомляє ERR.

Відповідно до закону, може бути конфісковане і використане для відшкодування збитків тільки майно тих, чий зв’язок зі скоєнням або сприянням протиправному діянню встановлений і достатньо доведений.

Отже, той факт, що чиїсь активи було заморожено через міжнародні санкції, не є достатньою підставою для відчуження майна, – наголосив Алар Каріс.

Він додав, що ухвалений закон слід трактувати в тому сенсі, що передача майна стосується тих, то брав активну участь у скоєнні військової агресії або порушенні норм ведення війни.

Конфіскація активів у зв’язку з участю у військовій агресії може викликати не прояснені юридичні питання, але парламент повинен мати можливість зробити політичний вибір навіть у такій незрозумілій ситуації. Незалежно від того, що хтось може думати про обране в Естонії рішення, немає сумнівів у тому, що ми маємо знайти ефективні способи гарантувати право жертв агресії на отримання компенсації від винних у завданні шкоди, — заявив він.

Нагадаємо, СБУ спільно з ФБР та партнерами з ЄС викрила міжнародну мережу хакерів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Естонія відправляє в Україну професійних саперів Естонія відправляє в Україну професійних саперів
Спецсапери працюватимуть на небезпечних через вибухівку ділянках, але де немає боїв.
Load next