Засудження воєнної агресії рф: Україна, Литва та Польща уклали спільну декларацію

Засудження воєнної агресії рф: Україна, Литва та Польща уклали спільну декларацію

В понеділок, 14 березня, відбулася зустріч прем'єр-міністрів України, Литви та Польщі в рамках "Люблінського трикутника". Глави урядів уклали спільну декларацію про засудження воєнної агресії з боку російської федерації. Про це повідомляє урядовий портал.

Зазначається, що зустріч представників "Люблінського трикутника" пройшла в Варшаві. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль був присутній в онлайн-режимі.

У спільній декларації сторони закріпили ряд рішень та закликів до міжнародної спільноти, зокрема:

  • засудження навмисної атаки на суверенну державу та грубе порушення основоположних принципів міжнародного права, використання військової сили проти мирних жителів та цивільної інфраструктури;
  • вшанування жертв війни серед мирних громадян та українських військових;
  • підтвердження невизнання незаконної анексії Автономної Республіки Крим та самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Також сторони закликали інші країни посилити тиск на росію та розширити економічні санкції проти неї, притягнути до відповідальності всіх причетних до злочинів, а міжнародні організації МАГАТЕ і ООН забезпечити безпеку ядерних об’єктів в Україні та захист гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення.

Представники "Люблінського трикутника" засудили рішення білорусі приєднатися до військових дій росії.

Підкреслюємо, що Україна належить до європейської сім’ї і їй слід запропонувати статус країни-кандидата зараз, після її заявки на вступ до Європейського Союзу, поданої президентом України Володимиром Зеленським, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Україна закликала Європу посилити транспортні санкції проти Росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next