Прем’єри країн Балтії обговорили із Шольцом підтримку України

Прем’єри країн Балтії обговорили із Шольцом підтримку України

На зустрічі у Ризі прем'єр-міністрів Латвії, Литви та Естонії Евіки Сіліні, Інгріди Шимоніте та Каї Каллас із канцлером ФРН Олафом Шольцом обговорювалися безпекові питання, зокрема розвиток військово-промислового комплексу та підтримка України.

Про це повідомляє LSM.

На пресконференції після переговорів Шольц не дав прямої відповіді про можливість надання Україні далекобійних ракет Taurus, але наголосив на важливості сталої колективної підтримки ЗСУ різними озброєннями.

Важливо, щоб ми діяли всі разом, аби забезпечити підтримку. Тому ми також розширили виробництво боєприпасів та працюємо над збільшенням потужностей у Німеччині. Паралельно з власними заходами ми підтримуємо й ініціативу Чехії, щоб купувати зброю, артилерію, снаряди, за межами Європи, ‒ заявив канцлер.

Прем’єрка Латвії Евіка Силіня також говорила про розвиток військової промисловості: "Дуже важливо, щоб наша військова індустрія посилювала не лише підтримку Україні, що сьогодні є першим пріоритетом, а й зміцнювала спільний простір безпеки Європи та зміцнювала себе".

За її словами, Латвія, як і інші країни Балтії, віддала Україні "досить багато свого військового потенціалу, можна сказати, навіть понад можливості". Тож тепер балтійським країнам треба думати про те, як знову наповнити свої військові склади.

Шольц наголосив, що Німеччина у разі агресії РФ готова допомагати країнам Балтії захищатися. Така рішучість, указав він, підтверджується розміщенням підрозділу Бундесверу в Литві, окрім того, винищувачі ВПС ФРН патрулюють повітряний простір балтійського регіону.

Безпека наших балтійських союзників - це й наша безпека. Німеччина сповнена рішучості захищати кожен квадратний сантиметр території наших союзників, і я хочу тут на цьому наголосити. Напад на вас був би нападом на всіх нас, і цього не має статися. Тому ми ухвалили багато далекосяжних рішень, і зробили висновк, ‒ додав канцлер.

Нагадаємо, Польський суддя проситиме політичного притулку в Білорусі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
Load next