"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України

"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.

Президенти Франції та Фінляндії Еммануель Макрон і Саулі Нііністе провели телефонні переговори. Головною темою переговорів стала ситуація навколо України. Про це повідомляє адміністрація фінського президента.

Президенти обговорили поточну ситуацію на кордонах України й ситуацію з безпекою Європи. Обидва підкреслили важливість діалогу з Росією. Необхідно, щоб голос Європи був ясно чути в ході дебатів, — йдеться в повідомленні.

Також співрозмовники приділили увагу питанням співробітництва у сфері безпеки Євросоюзу та тісній взаємодії з США.

Своєю чергою у Міністерстві оборони Естонії заявили про готовність розміщення сил швидкого реагування НАТО в країні. Про це інформує РБК-Україна з посиланням на канцлера Міноборони Естонії Кущі Сальма, якого цитує ERR.

Ми чітко бачимо, що у плані політики стримування Балтійський регіон слід зміцнити. Є чіткі плани, як це зробити у разі потреби... В Естонії все готове на випадок прибуття сил швидкого реагування НАТО чисельністю до 5 тисяч людей, — сказав він.

За словами канцлера, у місті Тапа є територія для прийняття військових, де, зокрема, можна складувати обладнання, зброю та роздавати її підрозділам.

Він зазначив, навіть якщо для солдатів не вистачить місць у казармах, їх можна буде розмістити в наметах, а якщо солдати на тривалий час залишатимуться в країні, то для них будуть збудовані та казарми. 

Нагадаємо, раніше Єрмак заявив про готовність України до членства в НАТО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Путін на Макрон домовилися досягти припинення вогню на Донбасі Путін на Макрон домовилися досягти припинення вогню на Донбасі
Про це лідери країн домовилися під час телефонної розмови.
Loading...
Load next