У столичному метро збільшать інтервали між поїздами через дефіцит співробітників

У столичному метро збільшать інтервали між поїздами через дефіцит співробітників

У Київському метрополітені через дефіцит кадрів будуть збільшені інтервали між поїздами.

Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між «пік» та на 45 секунд у «пікові» години», - йдеться у повідомленні.

За інформацією КП, у підприємства виник дефіцит фахівців робітничих професій. Згідно з переліком вакансій, метрополітен потребує: машиністів електропоїздів – 83 вакансії, електромеханіків – 48, токарів і слюсарів за відповідними напрямами – 161.

Причиною збільшення кількості вакансій є частково вимушена міграція, специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом. Зокрема, близько 7% «метрополітенівців» нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується, - зазначили у комунальному підприємстві.

Там підкреслили, що «Київський метрополітен» постійно проводить посилену кадрову роботу із залучення фахівців. Зокрема, співпрацює із закладами профільної освіти та міським центром зайнятості.

Водночас метрополітен є вузькопрофільним підприємством, і підготовка та адаптація деяких професій потребує довготривалого спеціального навчання. Так, машиніст електропоїзда, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається більше 12 місяців, - зауважили у метрополітені.

У КП нагадали, що підземні станції столичної метро є спорудами подвійного призначення та використовуються цілодобово як укриття під час повітряних тривог для десятків тисяч киян і гостей столиці.

Для надійної та безперебійної роботи складного комплексу інженерних мереж і конструкцій працюють сотні висококваліфікованих фахівців, оперативно замінити яких немає змоги, - наголосили у метрополітені.

Нагадаємо, У Карпатах розшукали групу заблукалих школярів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
У Києві біля станції метро перехожі зустріли лося (відео) У Києві біля станції метро перехожі зустріли лося (відео)
У Києві біля станції метро "Житомирська" перехожі заклякли від подиву, коли недалеко від них пройшов лось.
Load next