Німеччина відкрила кордони для вакцинованих туристів з України

Німеччина відкрила кордони для вакцинованих туристів з України
Потрапити у Німеччину зможуть лише ті українці, які вакцинувались від коронавірусної інфекції не пізніше ніж за 14 днів до дати в'їзду.

Від учора, 25 червня, Німеччина дозволила в’їзд повністю вакцинованим громадянам України не лише з туристичною метою, а й також для відвідання друзів, знайомих та родичів. Проте, в’їзд з України в Німеччину дозволений лише для тих осіб, які є повністю вакцинованими від SARS-CoV-2. Про це йдеться у заяві на сайті посольства Німеччині в Україні.

У список вакцин, завдяки яким українцям буде дозволений в'їзд у Німеччину є - BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson. Повністю вакцинуватися потрібно не пізніше ніж за 14 днів до дати в'їзду.

Зокрема, для в'їзду необхідно буде надати цифровий COVID-сертифікат європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій або в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами.

Документ повинен містити таку інформацію:

  • ПІБ;
  • дата вакцинації, кількість вакцин;
  • назва вакцини;
  • назва захворювання, від якого було зроблено щеплення;
  • інформація, яка б вказувала на відповідальну за проведення вакцинації чи видачу сертифіката особу або організацію, наприклад офіційний символ чи назва особи/організації.

У посольстві  також зауважили, що дітям до 12 років, які не вакциновані проти COVID, можуть за наявності у них ПЛР або ІФА-тесту в'їжджати до Німеччини у супроводі одного або двох повністю вакцинованих батьків. Дітям до 6 років підтвердження тестування не потрібне.

Читайте також
Щеплень та тестів не потрібно: Німеччина відкриває кордони для усіх українців Щеплень та тестів не потрібно: Німеччина відкриває кордони для усіх українців
Українським туристам не потрібно буде ні вакцинуватись, ні робити тестування на COVID-19 для того аби потрапити у Німеччину. Правило стосується всіх, хто мешкає в Україні понад 6 місяців, а не лише володарів українських паспортів.
Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України
Відтепер Люксембург відкривається для всіх типів подорожей українців. Туди можна потрапити вакцинованим українцям або тим, хто перехворів на COVID-19.
Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.
Loading...
Load next