Блінкен пригрозив Китаю санкціями за підтримку рф

Блінкен пригрозив Китаю санкціями за підтримку рф

Держсекретар США Ентоні Блінкен на переговорах у Пекіні з китайським колегою Ван Ї висловив серйозну стурбованість Вашингтона підтримкою Китаєм військово-промислової бази РФ і пригрозив санкціями, якщо Пекін постачатиме Москві компоненти для виробництва зброї.

Про це повідомляє Sky News.

Китай є головним постачальником верстатів, мікроелектроніки та нітроцелюлози для виробництва боєприпасів і ракетного палива, а також інших предметів подвійного призначення, які Москва використовує для нарощування військово-промислової бази, - заявив Блінкен.

За його словами, така промислова база «виробляє ракети, безпілотники, танки та іншу зброю, яку Путін використовує для вторгнення в суверенну країну».

Ця зброя використовується, щоб руйнувати електромережі й іншу цивільну інфраструктуру та вбивати дітей, жінок, чоловіків. Росії було б важко продовжувати свій напад на Україну без підтримки Китаю, - сказав держсекретар.

Він додав, що на зустрічах із союзниками по НАТО на початку цього місяця та з партнерами із G7 минулого тижня почув той же меседж: підживлення військово-промислової бази Росії загрожує не лише безпеці України, а й європейській безпеці загалом.

Пекін не зможе досягти кращих відносин із Європою, підтримуючи найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, - зауважив американський топдипломат.

Він додав, що Вашингтон уже тривалий час каже Пекіну, що забезпечення трансатлантичної безпеки є основним інтересом США.

Нагадаємо, Рада підтримала створення Єдиного реєстру кваліфікацій

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next