У Франції влаштували засідку на тюремний конвой: деталі

У Франції влаштували засідку на тюремний конвой: деталі

У Нормандії, що на півночі Франції, озброєні люди влаштували засідку на тюремний конвой, щоб визволити ув'язненого. Вони вбили двох охоронців і поранили ще трьох. Зловмисників поки не впіймали.

Про це повідомили французькі Le Figaro та BFMTV.

За словами міністра юстиції Франції Еріка Дюпон-Моретті, насильницький інцидент, надзвичайно рідкісний для цієї частини північної Франції, стався, коли фургон перевозив ув'язненого із суду до сусідньої в'язниці.

На відео з місця події видно охоплений вогнем чорний позашляховик, який, схоже, врізався у тюремний фургон на автомагістралі. На кадрах видно двох людей у ​​капюшонах, які тримали в руках зброю.

Цей інцидент став першим випадком з 1992 року, коли співробітник французької в'язниці загинув під час роботи. В одного з охоронців залишилася дружина та двоє дітей, а в іншого — дружина на п'ятому місяці вагітності.

Зловмисники досі перебувають на свободі. Триває розшук підозрюваних нападників, які здійснили засідку, і засудженого 30-річного чоловіка, на ім’я Мохамед Амра, який мав відбувати термін за крадіжку зі зломом і викрадення, пов'язане зі смертю.

Буде зроблено все, щоб знайти виконавців цього жахливого злочину. Це люди, для яких життя нічого не означає. Їх заарештують. Їх судитимуть. І вони понесуть покарання за злочин, який скоїли, — запевняє Дюпон-Моретті.

Міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін заявив, що мобілізував національну жандармерію та кілька сотень поліціянтів для розшуку зловмисників. Влада на місці засідки встановлює блокпости.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що «робиться все можливе, щоб знайти винних у цьому злочині, щоб правосуддя могло здійснитися іменем французького народу».

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом поточної доби відбулося 130 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next