Ізраїль боротиметься наодинці проти ХАМАСу, якщо це буде потрібно - Нетаньягу

Ізраїль боротиметься наодинці проти ХАМАСу, якщо це буде потрібно - Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль "залишиться один" у війні проти ХАМАСу, якщо це буде потрібно. Таку заяву наступного дня після заяви Байдена, що США не надасть зброю для повномасштабного наступу на Рафах.

Про це повідомляє Financial times. 

Ізраїльський прем'єр-міністр заявив про це у відеозверненні в четвер.

Якщо ми повинні стояти наодинці, ми будемо стояти наодинці. Якщо буде потрібно, ми будемо боротися нігтями. Але у нас є набагато більше, ніж нігті і з такою ж величчю духу, з Божою поміччю, разом ми переможемо, - йдеться у його заяві. 

У своєму відеозверненні Нетаньягу також нагадав про заснування Ізраїлю, сказавши: "У війні за незалежність 76 років тому нас було мало проти багатьох. У нас не було зброї, на Ізраїль було накладено ембарго на постачання зброї, але завдяки величі духу, хоробрості і єдності між нами - ми перемогли... Сьогодні ми набагато сильніші".

Послання Нетаньягу, без прямої згадки США, прозвучало наступного дня після заяви Байдена, що США не надасть зброю для повномасштабного наступу на Рафах.

Ізраїль стверджує, що будь-яке блокування поставок зброї з боку США поки що не створить значних перешкод для військових операцій. Політичний радник Нетаньягу заявив Financial Times, що ізраїльські військові мають достатній "оперативний потенціал для досягнення своїх військових цілей".

Член військового кабінету Бенні Ганц заявив, що "Ізраїль має моральний обов'язок продовжувати боротьбу за повернення наших заручників і усунення загрози з боку ХАМАСу, а США мають моральний і стратегічний обов'язок надати Ізраїлю інструменти, необхідні для виконання цієї місії".

Речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі заявив на конференції в Тель-Авіві в середу, що бойовики ХАМАСу перегруповуються в північних районах анклаву напередодні потенційного наступу Ізраїлю на Рафах.

Нагадаємо, На Волині жінка підпалила 57-річного чоловіка з інвалідністю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next