Південна Корея допоможе Україні у відновленні: деталі

Південна Корея допоможе Україні у відновленні: деталі

Республіка Корея допоможе Україні відновити пошкоджену внаслідок війни водогосподарську інфраструктуру.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Держводагентством та спеціалістами водного сектору Кореї визначили Козаровицьку дамбу на Київщині як пілотний проєкт для відновлення водогосподарської інфраструктури України, пише Міндовкілля.

Він є продовженням співпраці, закладеної міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем та міністром навколишнього середовища Південної Кореї Хан Хва-Джин на полях СОР28 і частиною програми “Ініціатива миру та солідарності в Україні”, оголошеної президентом Республіки Корея під час його візиту до Києва минулого року.

Козаровицьку дамбу пошкоджено у перші дні повномасштабного вторгнення РФ, вона мала оборонне значення для захисту міста Києва. Зараз вона потребує термінового відновлення. Вартість робіт оцінили в $14 млн. У відновленні допоможуть дві корейські компанії: K-Water і KOICA.

За словами першого заступника міністра Олександра Краснолуцького, відновлення Козаровицької дамби дозволить захистити від підтоплення населені пункти на узбережжі річки Ірпінь нижче Київського водосховища.

Також корейські компанії нададуть допомогу у реалізації проєктів:

  • забезпечення водою населення Миколаївщини;
  • реконструкції та капітального ремонту інженерної інфраструктури Управління каналу Дніпро-Донбас;
  • покращення моніторингу якості вод в Україні.

Нагадаємо, В Україні планують до кінця року встановити захист від ракет на 22 об’єктах енергетики

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next