НАТО потрібно до двох років, щоб досягти бажаного потенціалу в озброєнні України - міністр оборони Швеції

НАТО потрібно до двох років, щоб досягти бажаного потенціалу в озброєнні України - міністр оборони Швеції

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що країнам НАТО потрібний термін до двох років, щоб досягти бажаного потенціалу щодо постачання України великою кількістю зброї.

Про це він повідомив в інтерв'ю Bloomberg.

Йонсон закликав західних союзників подвоїти обсяг закупівель, адже за його словами, "Росія стала на ноги швидше за євроатлантичну спільноту".

Я очікую, що ми надолужимо втрачене, але думаю, що мине рік чи два, перш ніж ми побачимо повний ефект, ‒ сказав Йонсон.

Водночас шведський міністр заявив, що метою є досягти перемоги України у війні з Росією.

Зараз у нас значно більше грошей, але у нас менше часу, тому що ми дуже стурбовані тим, що Росія відновиться і стане військовою загрозою для всього Альянсу. У цьому ключі забезпечення України є невідкладним завданням, а Швеція має додаткове значення через оборонну промисловість, яка перевершує її вагу, ‒ підкреслив міністр оборони.

Зазначається, що Швеція вже подвоїла військові витрати з 2020 року та планує до 2030 року направити на оборону 2,6% валового внутрішнього продукту. У короткостроковій перспективі цього може бути недостатньо, щоб протистояти супротивникові, який переводить її економіку на військову основу.

Нагадаємо, 112 картин із колекції Медведчука передадуть на зберігання Національному художньому музею

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році "Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році
Курс на вступ до НАТО закріпили в Конституції України у 2019 році.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Load next