Третій літак військової допомоги від США вже в Україні

Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.

У вівторок, 25 грудня, літак вантажопасажирської компанії National Airlines увійшов в повітряне поле України і вже досягнув столиці. Повідомляє УНН.

За даними сервісу Flightradar24, літак Boeing 747-412 (BCF) близько 15:40 зайшов на посадку в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Нарешті наші партнери збільшують кількість військової допомоги, і сьогодні ми зустрічаємо третій літак від уряду Сполучених Штатів в рамках цієї допомоги, яка вже проголосована і підписана, на суму 200 мільйонів американських доларів. І сьогодні будемо мати вже третій літак з цієї військової допомоги, - заявив Олексій Резніков.

22 січня Міністерство оборони України повідомило про першу партію зброї з США, що прибула до України.

23 січня в України стало відомо про другу партію озброєння від США.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, додаткові 200 мільйонів доларів допомоги в галузі безпеки відповідають потребам, про які Україна повідомила США. А Держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Вашингтон передасть Києву більше оборонної допомоги в найближчі тижні.

Також 18 січня до України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії для ЗСУ - нові легкі протитанкові засоби.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Україна просить у США зенітно-ракетні комплекси Patriot - CNN Україна просить у США зенітно-ракетні комплекси Patriot - CNN
Київ покладає надії на американські зенітно-ракетні комплекси Patriot. Однак США не поспішають їх поставляти через можливу негативну реакцію Росії.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Loading...
Load next