У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні онлайн-наради — Die Zeit

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні онлайн-наради — Die Zeit

В інтернеті місяцями були доступні дані про тисячі онлайн-нарад німецького Бундесверу, зокрема й таємні. Причиною витоку стала проблема з безпекою платформи для відеоконференцій WebEx.

Про це йдеться в розслідуванні Die Zeit, передає Deutsche Welle.

Йдеться про шість тисяч конференцій через відеоплатформу, утім реальна кількість нарад, інформацію про які могли отримати сторонні, може бути набагато більшою.

В інтернеті був доступний розклад конференцій, дані про їхню тривалість та теми, а також ім'я організатора. Хоче не йдеться про записи самих нарад, витік міг бути серйозним, оскільки деякі онлайн-зустрічі класифікувалися як секретні.

Під час розслідування журналісти газети змогли додатися до особистих кабінетів для відеоконференцій багатьох співробітників Бундесверу, зокрема голови Військово-повітряних сил Німеччини, генерал-лейтенанта Інґо Ґергарца. Ці кабінети не були захищені паролями, стверджує видання.

У Die Zeit додали, що Бундесвер не зміг виключити витоку конфіденційної інформації через безпекові проблеми. Водночас підтверджень, що це таки сталося, немає. Після запиту видання у німецьких збройних силах вирішили тимчасово припинити користуватися платформою WebEx і відключити свої облікові записи.

Нагадаємо, Росія окупувала Архангельське на Донеччині, - DeepState

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next