РФ зможе воювати з Україною ще щонайменше два роки - розвідка Литви

РФ зможе воювати з Україною ще щонайменше два роки - розвідка Литви

Литовська військова розвідка вважає, що РФ матиме достатні ресурси для ведення війни проти України з нинішньою інтенсивністю ще, щонайменше, два роки.

Про це повідомляє Reuters.

За даними литовських спецслужб, таку здатність країні-агресору забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції.

Окрім того, розвідники зазначають, що РФ реформувала та зміцнила сильно пошарпану в ході бойових дій в Україні армію у 2023 році та перебуває на шляху до розширення військового потенціалу вздовж свого кордону з країнами НАТО.

Москва здатна оцінювати отримані уроки та підвищити свою боєздатність, — йдеться у звіті, на оприлюднення якого сьогодні було накладено ембарго.

Російські та білоруські спецслужби посилили свої зусилля з вербування литовців, які перетинають кордон, Литва вже затримала кількох своїх громадян у 2023 році й звинуватила у наданні даних білоруській розвідці.

Нагадаємо, У Берліні презентували щоденники дітей з Маріуполя про блокаду міста росіянами у 2022 році

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next