Україна та Польща шукатимуть українські родини для евакуйованих дітей з інтернатів

Україна та Польща шукатимуть українські родини для евакуйованих дітей з інтернатів

Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович за результатами зустрічі з польською колегою Агнешкою Дзєм'янович-Бонк.

Тепер українські родини, які зараз перебувають на території Польщі, можуть брати на виховання українських дітей, які залишились без батьківського піклування. Ми домовилися спільно шукати такі українські родини, щоб кожна українська дитина мала можливість жити у сім’ї, - заявила Жолнович.

Вона підкреслила, що ухвалене під час зустрічі міністерок рішення жодним чином не вплине на намір України повернути кожну евакуйовану дитину.

Наша мета — щоб ці діти після повернення жили в сім’ї. Сьогоднішнє рішення — можливість для дітей опинитися в родинній турботі вже зараз, - додала Жолнович.

Також керівництво Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики Польщі запевнило українських колег у тому, що воно готове стати амбасадором України під час її інтеграції в Європейський Союз та проведення реформ.

Крім того, міністерства обох країн поглиблять обмін найкращими практиками в соціальній сфері щодо виплат, підтримки і працевлаштування людей з інвалідністю та інших соціальних послуг.

Нагадаємо, Дискредитували Україну: у Польщі розслідують діяльність мережі шпигунів рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
“Тарнув для України”: у польському місті відбувся концерт на підтримку нашій державі “Тарнув для України”: у польському місті відбувся концерт на підтримку нашій державі
Про це повідомило Генконсульство України у Кракові.
Черговий скандал у Ryanair: літак залишив у "Борисполі" групу дітей (фото) Черговий скандал у Ryanair: літак залишив у "Борисполі" групу дітей (фото)
Усі пасажири пройшли реєстрацію та прибули до гейту за 17 хвилин до вильоту, проте вилетіти з Борисполя все ж таки не змогли.
Load next