Росіяни ударили по території України понад 3 тис. КАБами протягом місяця - Зеленський

Росіяни ударили по території України понад 3 тис. КАБами протягом місяця - Зеленський

За місяць російські окупанти застосували 3,2 тис. КАБів для ударів по території України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на пресконференції.

Найголовніша проблема, яка сьогодні є - РФ застосовує більше ніж 3 тис. КАБів просто по людях в місяць. Ми вважаємо, що в наступному місяці може бути 3,5 тис., у цьому місяці - 3200. Просто на голови людям прилітають тисячі авіабомб. Як з цим боротися? Немає достатньої кількості ракет ППО, щоб зупинити тисячі авіабомб на місяць, ‒ зазначив президент.  

Також український президент наголосив на потребі держави в системах Patriot.

Ми просимо світ хоча б допомогти з додатковими 7 системами Patriot. Нам тільки для Харкова потрібно хоча б дві системи. Тому що РФ ці бомби використовує з літаків і якщо у вас є сучасні системи Patriot - ці літаки не зможуть підлітати так близьк, ‒ заявив Зеленський.

Він додав, що такі системи потрібні, аби захистити Харків від атак російських авіабомб.

Я не говорю про десятки систем, щоб закрити небо над Україною, я говорю про те, щоб хоча б не надавати можливості РФ використовувати авіабомби. Навіть ті партнери, які бояться давати ту чи іншу зброю повинні розуміти, що ППО - це оборона, а не наступ. Це захист, а не наступ, ‒ зазначив президент.

Нагадаємо, Дані через «Резерв+» уже оновили понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Load next