Україна та США підписали угоду про відтермінування виплат за держборгом

Україна та США підписали угоду про відтермінування виплат за держборгом

Під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка та амбасадорки США в Україні Бріджит Брінк було підписано двосторонню угоду щодо відтермінування виплат за державним боргом.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Укладання зазначеної угоди було передбачено меморандумом про взаєморозуміння щодо зупинення виплат за державним боргом з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу.

Міністр фінансів України Сергій Марченко пояснив, що підписання даної угоди дозволить зменшити боргове навантаження на державний бюджет та спрямувати кошти, що мали бути сплачені на погашення та обслуговування боргових зобов’язань, на потреби соціальної та гуманітарної сфер.

Вдячні партнерам за значний внесок у підтримку макрофінансової стабільності та економічного зростання України в умовах війни, – наголосив Сергій Марченко.

Нагадаємо, Президент представив нового секретаря РНБО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com
 

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Load next