UNBROKEN: Запрацював найбільший в Україні центр протезування

UNBROKEN: Запрацював найбільший в Україні центр протезування
Тут не лише виготовлятимуть протези, а й навчатимуть спеціалістів з усієї України. Він працюватиме на базі реабілітаційного Центру UNBROKEN Першого медоб’єднання Львова

У Львові відбулось офіційне відкриття найбільшого в Україні центру протезування.  Він запрацював на базі реабілітаційного центру Незламні Першого медобєднання Львова, а реалізувати такий проєкт вдалося за підтримки Німецького уряду. До слова, побачити його приїхала голова Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Це дуже добрий приклад як співпраця може функціонувати і так як центр Незламні йде вперед. Вона дуже багатьом людям дає нові можливості і дуже багато людей в цьому допомагають, - зазначає Свенья Шульце – голова Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

В одноповерховій будівлі загальною площею 1000 квадратних метрів розмістили центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробовування протезів, а також внутрішній дворик для відпочинку. Тут ми зустріли бібліотекарку з Авдіївки Яну Ковальову, яка під час російського обстрілу втратила ногу. У центрі Незламні вона вже 5 місяців, і 2 тижні тому нарешті отримала довгоочікуваний протез.

Сюди в цей центр я приїжджаю до протезиста, якщо треба підлагодити щось, налаштувати, щось змінити в самому протезі, - розповідає Яна Ковальова – пацієнтка центру Незламні.

Вже опановує нову кінцівку тут і наш захисник Олександр Рясний. Нагадаємо, що саме йому Яна Степаненко в Бостоні пробігши 5-кілометровий маорафон на обох протезах назбирала на сучасний біговий протез.

Саме я і до своєї військової служби займався спортом і в процесі служби також вів активне життя і наразі я збираюсь також в подальшому вести активне життя як цивільне так і спортивне тому і біговий протез це досить круто, - зазначив Олександр Рясний – пацієнт центру Незламні.

Зазначимо, що однією з важливих частин проекту є навчання протезистів та ортопедів.

В цьому навчальному хабі протезному буде вчитися вся Україна і будуть даватися найкращі знання нашим протезистам, яких зараз в Україні дуже дуже мало і надрідкісна професія. Тому вже вивчено більше 50 людей, які займаються протезуванням по Україні, а треба протезувати десятки тисяч людей. Тому це буде найбільший навчальний хаб який поділиться знаннями по цілій Україні і видасть найкращих спеціалістів, - зазначає Олег Самчук – генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Це зокрема в рази збільшить потужності виробництва протезів в Україні. Серед іншого центр розроблятиме матеріали для національної програми підготовки українських тренерів з протезування, які передаватимуть свій досвід майбутнім фахівцям.

Країна Німеччина збудувала для України для міста Львова в місті Львові завод кращий ніж для себе. Це найсучасніший завод з найкращим обладнанням, з найкращими ремонтами для лікування і відновлення українців. Перш за все подяка українському народу і уряду за те що вони для нас зробили, - розповів Олег Самчук – генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Це є знаком надії. Це можна сказати є візією для всієї України. І цей знак надії дійсно розходиться по всій Україні. Ми пишаємося, що були партнерами і будемо надалі партнерами для цього центру і наші співпраця йде вперед і я за це щиро дякую, - підкреслює Інгрід-Габріела Хофен – член правління GIZ.

Додамо, що будівля розрахована на 30 робочих місць. І за рік планується виготовляти більше тисячі протезів.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗАХИСНИК та багатодітний батько з МАРІУПОЛЯ отримав біонічну руку ЗАХИСНИК та багатодітний батько з МАРІУПОЛЯ отримав біонічну руку
Сучасний протез у Центрі НЕЗЛАМНІ отримав 30-річний захисник та багатодітний батько з Маріуполя
Другий в УКРАЇНІ пацієнт із вживленим у кістку протезом: як проходить реабілітація? Другий в УКРАЇНІ пацієнт із вживленим у кістку протезом: як проходить реабілітація?
В Україні виконали другу операцію остеоінтеграційного протезування військовому парамедику, який втратив праву ногу на війні
Load next