На мультитест успішно зареєструвалися 287 тисяч вступників

На мультитест успішно зареєструвалися 287 тисяч вступників

На національний мультипредметний тест (НМТ) успішно зареєструвалося 287 тисяч вступників, загалом документи на тестування подали понад 301 тис. осіб.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Скористалися сервісом понад 301 тисяча вступників, відправили в обробку на сьогодні 293 тисячі. 8 тисяч вступників мали якісь технічні проблеми (при реєстрації чи наданні документів - ред.) Успішно зареєстровані для проходження НМТ 287 тисяч вступників", - сказав Вінницький.

Він додав, що це на 20 тисяч осіб більше, ніж торік.

З них в Україні будуть складати НМТ 268 тисяч вступників, а за кордоном - майже 19 880 вступників, які виявили бажання складати НМТ, - зазначив Вінницький.

За словами заступника міністра, те, що 10% вступників складають НМТ за кордоном, свідчить, що ці люди мають намір навчатися саме в українських вишах.

Немає причин складати НМТ за кордоном, якщо ти не плануєш вступати в український виш, - додав Вінницький.

Він нагадав, що цього року мінімальний бал для вступу підвищено для таких спеціальностей, як право, публічне управління та адміністрування, міжнародні відносини - до 150. Також такий поріг залишається для медичних спеціальностей, стоматології, охорони здоровʼя, педіатрії.

150 балів - це хороший вступний бал, який має бути для тих спеціальностей, які так чи інакше популярні. Для інших спеціальностей залишається нижчий бал для вступу, але все одно залишається певна конкуренція на бюджетні місця. Чим вищий бал, тим вище шанси отримати місце в омріяному закладі, - наголосив Вінницький.

Як додав заступник міністра, з кожним роком збільшується популярність таких спеціальностей, як психологія і компʼютерні науки. Так само популярністю користуються право, економіка, менеджмент.

Зараз МОН працює на тим, щоб підвищити популярність таких базових спеціальностей, як фізика, хімія, біологія. Нам важливо, щоб природничі науки були представлені в майбутньому, щоб ці спеціальності розвивалися. І на період відбудови після перемоги будуть потрібні багато інженерних спеціальностей. Тому ми очікуємо і певний попит на них, - сказав Вінницький.

Нагадаємо, В Україні стартувала реєстрація на іспити до магістратури й аспірантури

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
Українські прикордонники разом із британськими проведуть спільні навчання Українські прикордонники разом із британськими проведуть спільні навчання
Вже цього літа, 2021 року, Державна прикордонна служба України візьме участь в українсько-британському навчанні «COSSACK MACE – 2021».
Load next