Європарламент на рік продовжив період пільгової торгівлі з Україною

Європарламент на рік продовжив період пільгової торгівлі з Україною

Європарламент на голосуванні у вівторок підтримав продовження на один рік дії угоди про безмитну торгівлю харчовими продуктами з Україною з додатковими запобіжниками для захисту європейських фермерів.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Європарламенту.

Євродепутати підтримали продовження призупинення ввізних мит і квот для української сільськогосподарської продукції ще на рік, до 5 червня 2025 року, із запобіжниками для захисту інтересів європейських аграріїв.

За це проголосували 428 депутатів, проти – 131 і 44 – утрималися.

Нові правила передбачають, що Єврокомісія може швидко відреагувати та застосувати заходи, які вважає необхідними, у разі серйозних проблем на ринку ЄС чи однієї або кількох країн-членів через український агроімпорт.

Зокрема, передбачено запобіжник для низки продуктів – м’яса птиці, яєць, вівса, крупи, кукурудзи і меду – якщо імпорт перевищить середні обсяги імпорту у другій половині 2021 та у 2022-2022 роках, у такому разі тарифи може бути відновлено. Після рішення Європарламенту останньою крапкою у продовженні угоди має стати рішення Ради ЄС.

Угода набуде чинності 6 червня 2024 року терміном на один рік.

Нагадаємо, Із Литви висилають колишнього соратника Януковича

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна планує створити зону вільної торгівлі зі США - Кулеба Україна планує створити зону вільної торгівлі зі США - Кулеба
В українському МЗС наголошують, що для стримування РФ потрібна сильна економіка.
Load next