Міжнародне енергетичне агентство прогнозує падіння видобутку нафти в РФ через санкції

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує падіння видобутку нафти в РФ через санкції

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що падіння видобутку нафти в рф через санкції у квітні становитиме 1,5 млн барелів на добу, у травні - 3 млн барелів. Про це йдеться у звіті MEA.

Очікується, що втрати зростуть у середньому до 1,5 млн барелів на добу протягом місяця, оскільки російські НПЗ продовжують скорочення виробництва, все більше покупців відмовляються від російської нафти, а сховища в країні заповнюються, - йдеться у звіті.

А починаючи з травня, виробництво нафти в росії може знизитися на 3 млн барелів на добу через міжнародні санкції і в міру набуття чинності ембарго, орієнтоване на покупців російської нафти.

У той час як деякі покупці, особливо в Азії, збільшили закупівлю російської нафти з різкими знижками, кількість традиційних покупців скорочується, - додали в MEA.

Але ознак збільшення її поставок до Китаю немає - НПЗ країни скоротили обсяги виробництва через спалах випадків захворювання на коронавірус, введені обмеження та спад попиту.

МЕА також на 260 тис барелів на добу знизило прогноз щодо попиту на нафту в 2022 році. За новою оцінкою, світове зростання попиту на нафту складе 1,9 млн барелів на добу (торік йшлося про 2,1 млн) і досягне обсягу 99,4 млн барелів на добу.

Нові суворі заходи ізоляції на тлі зростання кількості випадків COVID-19 у Китаї призвели до перегляду у бік зниження наших очікувань щодо світового попиту на нафту у другому кварталі 2022 року та на рік у цілому. До зниження додався слабший, ніж очікувалося, попит у країнах ОЕСР на початку року, - йдеться у документі.

Нагадаємо, що Світова організація торгівлі: війна росії проти України може знизити зростання світової економіки на 1,3%. На глобальному рівні це може у довгостроковій перспективі скоротити ВВП приблизно на 5 відсотків.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту
Нафта подешевшала через плани США з використання резервів на тлі війни рф проти України.
ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради
Цей крок, за його словами, необхідний для припинення війни в Україні.
Світова організація торгівлі: війна росії проти України може знизити зростання світової економіки на 1,3% Світова організація торгівлі: війна росії проти України може знизити зростання світової економіки на 1,3%
На глобальному рівні це може у довгостроковій перспективі скоротити ВВП приблизно на 5 відсотків.
Loading...
Load next