В Іспанії поновили розслідування стосовно шпигунської програми Pegasus

В Іспанії поновили розслідування стосовно шпигунської програми Pegasus

В Іспанії поновили розслідування стосовно ймовірного зламу телефонів високопосадовців за допомогою програмного забезпечення Pegasus.

Про це повідомляє AP.

Іспанський суд відновив розслідування щодо шпигунства з використанням мобільних телефонів прем’єр-міністра Іспанії після того, як отримав необхідні документи від судових органів у Франції, - йдеться у повідомленні.

Суддя Національного суду Іспанії заявив у вівторок, що є підстави вважати, що нова інформація, надана Францією, може "дозволити просунутися у розслідуванні".

За даними слідчих, шпигунське програмне забезпечення непомітно проникало у телефони та інші пристрої, щоб збирати особисті дані та потенційно шпигувати за їхніми власниками.

Компанія NSO Group, розробник ПЗ Pegasus, стверджує, що воно надається лише урядам для боротьби з тероризмом та іншими загрозами безпеці країн.

За даними дослідників, 2021 року ПЗ Pegasus використовувалося для атак на понад 1000 осіб у 50 країнах, зокрема активістів і журналістів.

У травні 2022 року Іспанія оголосила, що прем’єр-міністр Педро Санчес та три його міністри, зокрема міністри оборони та внутрішніх справ, стали мішенню шпигунського ПЗ Pegasus.

Попереднє судове розслідування було тимчасово відкладено, оскільки не давало результатів. Президент Франції Еммануель Макрон та кілька його міністрів також нібито стали мішенню ПЗ Pegasus.

Нагадаємо, Серед європейських держав Україна має найвищу готовність воювати за свою країну

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Load next