Зеленський зустрівся із держсекретарем США Блінкеном у Києві

Зеленський зустрівся із держсекретарем США Блінкеном у Києві

Уранці вівторка, 14 травня, державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва з неоголошеним візитом, щоб запевнити українців у підтримці з боку Штатів.

Про це він написав у соцмережі Х.

Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку України, яка захищає свою свободу від російської агресії, - йдеться у повідомленні.

BBC з посиланням на кореспондента AFP, який супроводжує голову Держдепу у поїздці, пише, що Блінкен прибув нічним поїздом із Польщі й найближчим часом має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Насамперед ця поїздка спрямована на те, щоб надіслати чіткий сигнал українцям, які, очевидно, перебувають у дуже важкому становищі як у зв'язку з боями на східному фронті, так і через те, що російські війська розширюють транскордонні атаки в Харківській області, - сказав журналістам високопосадовець американської делегації.

Зазначається, що це вже четвертий візит Блінкена до Києва від початку повномасштабного російського вторгнення.

Як пише Reuters, поїздка має на меті продемонструвати солідарність США з Україною, яка намагається відбити масовані російські бомбардування на своєму північно-східному кордоні.

Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб поговорити про те, що наша додаткова допомога буде надаватися таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню оборону (і) дозволити їм все більше перехоплювати ініціативу на полі бою, - наголосив американський урядовець.

Він додав, що під час візиту до Києва Блінкен запевнить українських посадовців, включно з президентом Зеленським, у незмінній підтримці США та виголосить промову, зосереджену на майбутньому України.

Нагадаємо, Ситуація з російським вторгненням на Харківщині стабілізувалася - Буданов

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Load next