Через гранти в бізнес держава інвестувала ₴8 мільярдів

Через гранти в бізнес держава інвестувала ₴8 мільярдів

За урядовим проєктом "єРобота" отримали гранти на старт або розвиток бізнесу майже 16 тисяч підприємців; загалом держава інвестувала через гранти в підприємництво 8 млрд грн від початку дії проєкту.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Грантові програми для започаткування й розвитку малого та середнього бізнесу - один з ключових напрямків нашої політики “Зроблено в Україні”, яка спрямована на підтримку вітчизняного виробника та стимулювання попиту на українські товари й послуги. Від початку запуску грантових програм "єРобота" держава інвестувала в розвиток підприємництва через гранти 8 мільярдів гривень. На сьогодні грантові кошти вже отримали майже 16 тисяч підприємців в усіх регіонах країни, - повідомила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, тисячі нових компаній та діючих підприємств отримали державну підтримку для зростання, масштабування бізнесу, нарощування обсягів виробництва, опанування нових напрямків діяльності, виходу на нові ринки. Вони працюють, сплачують податки, створюють робочі місця. Загалом отримувачі грантів створять понад 47 тисяч нових робочих місць.

З початку запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року: за програмою "Власна справа" – видано 14 694 мікрогранти на 3,5 млрд грн, на розвиток переробних підприємств – видано 657 грантів на 3,4 млрд грн, на садівництво та розвиток тепличного господарства – видано 195 грантів на 860 млн грн, ветеранам та членам їхніх родин – видано 431 грант на 188 млн грн.

Зазначається, що подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал "Дія" разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Нагадаємо, СБУ затримала агентурно-бойову групу російського гру, яка планувала серію терактів у Києві до 9 травня

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next